Autoramo | Tel: +31 (0)251-224 708
Parallelweg 128 K | 1948 NN Beverwijk  

Garage Beverwijk Header

Verschil tussen uitlijnen en balanceren

Bij Autoramo in Beverwijk krijgen wij vaak de vraag wat precies het verschil is tussen balanceren en uitlijnen. Wij willen het verschil daarom nog even voor u uitleggen.

Balanceren BeverwijkBalanceren

Wanneer de band om een velg geplaatst wordt, moet er gebalanceerd worden. Wij gebruiken hier een speciale machine voor die het wiel rond laat draaien en de eventuele onbalans meet. Kleine afwijkingen in balans of rondheid van de wielen kunnen resulteren in een onrustig weggedrag en trillingen in de auto. Waneer het wiel op een plek  zwaarder is, plaatsen wij een gewichtje, op een door de machine aangegeven andere plaats, waardoor het wiel weer in evenwicht is.

Wanneer je een trilling voelt in het stuur bij het rijden, moeten de banden vaak gebalanceerd worden. Bij het monteren van banden moet er standaard worden gebalanceerd.

 

Uilijnen Balanceren BeverwijkUitlijnen

Wanneer een auto niet goed is uitgelijnd, merk je dat vaak bij het rechtuit rijden. De auto zal dan wellicht naar één kant trekken of je merkt het omdat het stuur zwaar terugdraait.

Bij Autoramo in Beverwijk maken we gebruik van technisch hoogwaardig apparatuur, zodat wij kunnen 3D uitlijnen en daarmee de wielen uiterst secure kunnen rechtzetten. Wanneer de auto niet goed uitgelijnd is, staan de wielen niet in de juiste stand ten opzichte van de lengterichting van de auto. Dit is niet alleen slecht voor de banden, omdat de slijtage van de banden niet gelijkmatig geschiedt. Onderdelen als het stuur, de fuseekogels, de draagarm, het rubberstuurhuis en de schokdempers ondervinden ook extra slijtage. Laat daarom ook uw auto preventief controleren.

Onze garage beschikt over uiterst moderne apparatuur om uw auto optimaal te onderhouden. Lees op onze website verder meer over onder andere:

Autoramo heeft extra lange openingstijden voor uw gemak en wanneer u liever wilt wachten wanneer uw auto voor onderhoud in de garage is, neem dan plaats in onze luxe wachtruimte. 

Online Afspraak Maken

Maak gemakkelijk een online afspraak bij Autoramo.

Maak afspraak »

Vooraf Prijsopgave

Wat kosten de werkzaamheden aan uw auto bij Autoramo.

Neem contact op »

Contactinformatie

Autoramo
Tel: 0251 224708
Mob: 0614 196278
E-mail:  info@autoramo.nl

Adres:
Parallelweg 128K
1948 NN BEVERWIJK

Openingstijden Autoramo:

Maandag t/m Vrijdag:
7:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag:
9:00 t/m 16:00 uur

Contact »

© 2013 Autoramo, CMS By: WDG.P

.