Autoramo | Tel: +31 (0)251-224 708
Parallelweg 128 K | 1948 NN Beverwijk  

Garage Beverwijk Header

Nieuws

Uitleg APK Frequentie door Autoramo in Beverwijk

28/02/2013

Wij Autoramo in Beverwijk krijgen wij veel vragen over de APK voor uw auto en lichte bedrijfswagen. Wij zetten daarom voor u de feiten nog eens op een rijtje over de APK-frequentie. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van de APK reminder, zodat Autoramo in Beverwijk u automatisch op de hoogte houdt via e-mail.

Is uw auto of lichte bedrijfswagen al eerder APK gekeurd?

Zo ja, dan houdt u de datum aan die op het APK-keuringsrapport staat. Uw auto of bedrijfswagen moet voor deze datum opnieuw goedgekeurd zijn.

Zo nee, dan houdt u de datum aan waarop het kentekenbewijs is afgegeven.

Wanneer moet ik mijn auto of bedrijfswagen APK laten keuren?

U kunt uw auto of bedrijfswagen vanaf twee maanden voor de APK-datum laten keuren. Als u bijvoorbeeld een maand van tevoren uw voertuig APK laat keuren, vervroegd dit niet uw datum.

De keuringsfrequentie hangt af van de brandstof en de leeftijd van uw voertuig.

Mocht u toch nog vragen hebben, is het geen probleem Autoramo in Beverwijk hiervoor te benaderen. Plan bijvoorbeeld ook uw afspraak voor de APK gemakkelijk online of bel ons op (0251) 224 708.

Praktische tips voor de winter van uw garage in Beverwijk

02/01/2013

De koude dagen zijn aangebroken en Autoramo, uw garage in Beverwijk, wilt u een paar handige wintertips geven. Want wie zichzelf en zijn auto goed voorbereid, komt minder snel voor nare verrassingen te staan. De winter kan verradelijk zijn, dus blijf altijd alert en laat uw auto op tijd door ons winterklaar maken. Kom naar Autoramo voor onze wintercheck. Hier zijn alvast een paar tips en suggesties die u zelf kunt uitvoeren. Wij hopen dat u hierdoor een fijne en veilige winter zult hebben.

1 Onderhoud uw sloten en ramen goed

Bedek uw ruit 's nachts en voorkom dichtgevroren ruiten. Vet de deurrubbers in, bijvoorbeeld met een speciale stick of spray. Schaf een busje slotontdooier aan, maar bewaar deze thuis, niet in de auto.

2 Wees er zeker van dat uw accu optimaal functioneert

De accu is de zwakste schakel bij lage temperaturen. Uw accu wordt pas goed opgeladen door op zijn minst 20 tot 40 kilometer op de snelweg te hebben gereden. Voor wie twijfelt over de staat van de accu, kan gratis door Autoramo de conditie van de accu laten meten.

3 Niet uw auto op de handrem zetten tijdens het parkeren

Als u uw handrem er wel op heeft staan, kan deze tijdens een strenge vorst vastvriezen. Een kleine moeite om op te letten en rekening mee te houden en een hoop ongemak te voorkomen.

4 Houd uw auto schoon

Strooizout op de weg kan flinke schade aan uw wagen aanrichten. Was daarom goed uw auto nadat u door het strooizout heeft gereden.

5 Rij winterbanden, wanneer de temperatuur onder de 7 graden duikt

Rij veilig met winterbanden. Lees hier meer informatie over winterbanden.


© 2013 Autoramo, CMS By: WDG.P

.