Autoramo | Tel: +31 (0)251-224 708
Parallelweg 128 K | 1948 NN Beverwijk  

Garage Beverwijk Header

Wintertips

De koude dagen zijn aangebroken en Autoramo, uw garage in Beverwijk, wilt u een paar handige wintertips geven. Want wie zichzelf en zijn auto goed voorbereid, komt minder snel voor nare verrassingen te staan. De winter kan verradelijk zijn, dus blijf altijd alert en laat uw auto op tijd door ons winterklaar maken. Kom naar Autoramo voor onze wintercheck. Hier zijn alvast een paar tips en suggesties die u zelf kunt uitvoeren. Wij hopen dat u hierdoor een fijne en veilige winter zult hebben.

1 Onderhoud uw sloten en ramen goed

Bedek uw ruit 's nachts en voorkom dichtgevroren ruiten. Vet de deurrubbers in, bijvoorbeeld met een speciale stick of spray. Schaf een busje slotontdooier aan, maar bewaar deze thuis, niet in de auto.

2 Wees er zeker van dat uw accu optimaal functioneert

De accu is de zwakste schakel bij lage temperaturen. Uw accu wordt pas goed opgeladen door op zijn minst 20 tot 40 kilometer op de snelweg te hebben gereden. Voor wie twijfelt over de staat van de accu, kan gratis door Autoramo de conditie van de accu laten meten.

3 Niet uw auto op de handrem zetten tijdens het parkeren

Als u uw handrem er wel op heeft staan, kan deze tijdens een strenge vorst vastvriezen. Een kleine moeite om op te letten en rekening mee te houden en een hoop ongemak te voorkomen.

4 Houd uw auto schoon

Strooizout op de weg kan flinke schade aan uw wagen aanrichten. Was daarom goed uw auto nadat u door het strooizout heeft gereden.

5 Rij winterbanden, wanneer de temperatuur onder de 7 graden duikt

Rij veilig met winterbanden. Lees hier meer informatie over winterbanden.


.